Over EcuaVital

 

EcuaVital Natural Beauty is ontstaan vanuit de natuur en passie voor planten en mensen zoals mijn vader die 103 jaar is geworden. Hij is de inspiratie geweest en mede door zijn geheim, het gebruiken en consumeren van natuurlijk producten, zijn de producten van Ecuavital tot leven gekomen.

Van behoefte tot vervulling.

De producten van Ecuavital Natural Beauty zijn vanuit een behoefte ontstaan, zoals vele andere producten op de markt. Ik had op mijn rechterhand een litteken, welke na gebruik van verschillende middelen en producten nog steeds niet begon te vervagen. Na een periode van wanhoop en teleurstelling had ik bijna de handdoek in de ring gegooid; tot dat ik mijn vader tijdens een bezoek in Ecuador sprak, hij was toen 101 jaar. Hij vroeg waarom ik nog steeds dat litteken had, omdat het makkelijk is om het te laten verdwijnen. Met grote verbazing en toch nog een beetje hoop, heb ik aandachtig naar zijn adviezen geluisterd en het in me opgenomen. Mijn vader is in heel zijn leven zelden ziek geweest, dat geldt ook voor de rest van mijn familie.

Toen mijn vader zijn geheim vertelde wat er voor nodig was om het litteken te laten vervagen, heb ik die bestanddelen meegenomen vanuit Ecuador naar Nederland en ze samengesteld tot een olie. Na een consistent gebruik van de huidolie gedurende enkele maanden was  het litteken op mijn hand vervaagd en bijna helemaal verdwenen! Uiteraard was ik verrast en blij met het snelle en effectieve resultaat. Door het resultaat werd ik geïnspireerd ook de andere recepten uit te gaan proberen.

Door deze gebeurtenissen zag ik een gat in de markt om een product, een huidolie, te introduceren welke daadwerkelijk een effectieve werking heeft en bovendien volledig natuurlijk is samengesteld. Toen ik dit voorstelde aan mijn man was hij enthousiast en besloot hij mij  hier in te steunen. Zo zijn wij in 2009 begonnen met het onderzoeken van alle benodigde informatie om een bedrijf te starten. Voordat wij de huidolie op markt introduceerden hebben we eerst een haarolie samengesteld en beide oliën door familie en vrienden laten testen, waarvan we alleen positieve feedback terugkregen. Dit heeft ons de drempel laten overgaan in 2010 om ons in te schrijven als MKB bedrijf bij de Kamer van Koophandel en zo zijn de producten achtereenvolgens vanaf 2011 geïntroduceerd op de markt. Het is een lange strijd geweest, mede door het gebrek van kennis en ervaring. Maar ik gaf niet op omdat ik zekerheid had over de werking van de producten en hiermee vele mensen kan helpen met verschillende huid- en haarproblemen.

Mijn doel is kwaliteitsproducten te verkopen die mensen helpen hun behoeftes te vervullen. Ook wil ik een rol spelen als dienstverlener op de markt, door mensen te stimuleren om natuurlijke en biologische producten te gebruiken. Op deze wijze wil ik mijn steentje bijdragen in de verbetering van de wereld. Mijn motto is dan ook:

 

Onthoud dat ook goed!
‘Smeer alleen ingrediënten op uw lichaam die ook geschikt zijn voor inwendig gebruik. 

Over Visie

EcuaVital stimuleert het gebruik van natuurlijke cosmetische producten om de kwaliteit van de huid en het haar te verbeteren. Daarbij staat EcuaVital voor een vriendelijk milieu.

Over Missie

EcuaVital brengt kwalitatief hoogwaardige cosmeticaproducten op de markt die zijn samengesteld uit natuurlijke grondstoffen. Daarmee wil EcuaVital mensen helpen en een bijdrage leveren aan het verbeteren van huid en haar.